Spy/Master - magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

A nagyrészt Magyarországon forgatott lebilincselő kémdráma premierje május 19-én lesz az HBO Maxon.

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten országa, Ammonita, Vidám vidék) által alakított Victor Godeanu életének egy hetét mutatja be. Godeanu a román diktátor, Nicolae Ceaușescu jobbkeze és legközelebbi tanácsadója, ugyanakkor a KGB titkosügynöke is. A férfi menekülni kényszerül Romániából és Ceaușescu elől, mielőtt lelepleződne. Egyetlen esélye van az életben maradásra: egy németországi diplomáciai utat használ ugródeszkaként, hogy kijuthasson az Egyesült Államokba. Egykori szerelme, egy beépített Stasi-ügynök (Svenja Jung, Volt egyszer két Németország – 89) és egy feltörekvő CIA-ügynök (Parker Sawyers, Southside with You) segítségével Godeanunak a KGB-t és saját hazájának kémeit (Ana Ularu és Laurențiu Bănescu) is ki kell játszania, miközben tisztában van azzal, hogy disszidálása halálos veszélybe sodorja otthon maradt családtagjait.

A hatrészes drámasorozat az HBO romániai, „Írj forgatókönyvet…” elnevezésű országos forgatókönyvíró-pályázatának győztese. A sorozatot az HBO Max megbízásából a Proton Cinema és a Mobra Films gyártotta.

Az első két epizód világpremierjére februárban került sor a Berlini Filmfesztivál Berlinale Series szekciójában. A két epizód világszerte május 19-én válik elérhetővé az HBO Maxon. A fennmaradó négy epizód ezután hetente debütál a streamingszolgáltató felületén, majd a nyár folyamán  Németországban, a Warner TV Serie műsorán is megjelenik.

Az WBD az európai saját gyártású tartalmak egyik fő gyártójaként és beszerzőjeként évente több ezer órányi műsoridőbe fektet be. Már megkezdődött az első francia Max Original, a La Mythomane du Bataclan munkacímű szkriptelt drámasorozat gyártása, amelynek főszereplőjét, Christelle-t Laure Calamy (Dix pour cent/Call My Agent!, Jó a szamár is) alakítja.

Még idén bemutatkozik a 30 ezüst című spanyol kultikus horrorsorozat második évada a műfaj mesterétől, Alex de la Iglesiától, amelyben Paul Giamatti (Milliárdok nyomában) is megjelenik.

A Spy/Master kreátorai és forgatókönyvírói Adina Sădeanu és Kirsten Peters, rendezője Christopher Smith (Temple, Alex Rider), operatőre Ben Wheeler BSC (Átutazó, A baba) és Fillenz Ádám HCA (Hier, Battle: Freestyle). Az HBO Max részéről Antony Root és Johnathan Young az executive producerek, a kreatív producer pedig Ioanina Pavel. A Warner TV Serie executive producere Anke Greifeneder. A Proton Cinema részéről Petrányi Viktória és Sós Judit, a Mobra Films részéről pedig Tudor Reu látta el a produceri feladatokat.

Forrás: Press

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés