Loki: Most adta meg a Marvel a tökéletes magyarázatot Jonathan Majors Kangjának elvetésére

Most tényleg! A Loki második évadzáró része alapján Kangnak egyáltalán szükség van még arra, hogy az MCU része legyen?

A 2. évad fináléjában Loki a Szent Idővonal új felügyelője lett, így nem lesz szükség arra, hogy a Megmaradó, illetve a Kangék újra megjelenjen az MCU-ban. Azzal, hogy a Megmaradó és a Kangok Tanácsa kikerült a történetből, a Marvelnek lehetősége nyílik egy másik főgonosz, például Victor Von Doom bemutatására.

A másik dolog, lehetőség: Kang, a Hódítótól való megszabadulás lehetővé teszi a Marvel számára, hogy potenciálisan más színésszel újraformálja a karaktert, és Jonathan Majors-t eltávolítsa a franchise-ból a színész folyamatban lévő jogi helyzete miatt.

A Marvel Cinematic Universe számos problémája közül a Bosszúállók Endgame alapján az, hogy hiányzik egy központi fenyegetés, ami a különböző hősöket összefogja egy csapattá, vagy Bosszúállókká. Bár a multiverzum szórakoztató módja annak, hogy a korábbi Marvel-projektekre való visszautalásokat mutathat be, ám bár nem érezteti, hogy valódi tétje lenne, és nem ad okot a rajongóknak arra, hogy minden egyes projekt megtekintésébe figyelmet fektessenek bele. Ha nincs semmi, ami összeköti a karakterek kalandjait, akkor az univerzum nem tesz mást, mint pörgeti a kerekeit? Úgy tűnt, hogy az MCU megpróbálta kijavítani ezt a baklövést Jonathan Majors bevezetésével, ami  persze segített előkészíteni Kang szinte tökéletes bemutatását a Hangyaember és a Darázs: Quantumania-ban. A harmadik Hangyaember-film nem túl jó kritikái és Majors folyamatos jogi helyzete azonban tovább bonyolította ezt a történetszálat. Ez nem jelenti azt, hogy a Marvel Studiosnak ne lenne lehetősége arra, hogy Majors Kangját teljesen kiírja az univerzumból; sőt, a Loki második évadának fináléja talán megtalálta a tökéletes módját annak, hogy teljesen kidobja ezt a kritikus történetszálat.

Nathaniel Richards, más néven "A Megtartó", először a Loki első évadának végén mutatkozott be zseniális Majors alakítás alatt. A TVA alapítójaként és uralkodójaként a "He Who Remains" vitathatatlanul a Marvel Moziverzum legerősebb karaktere lett - mind idáig. A Hangyaember és a Darázs: Quantumania című film felvezette, hogy "He Who Remains" nem csak egy idősíkot fenyeget, hanem az egész valóságot át akarja venni. Kiderül, hogy Richards különböző változatai, a Kangok Tanácsa azt tervezi, hogy megszállja a multiverzum különböző idővonalait, bele értve az elágazásokat is. Ez nagyobb fenyegetést jelent, mint amilyet még Josh Brolin Thanosa is csettinthetett volna. Kang és változatai uralmat gyakorolhatnának az egész létezés felett, és a Bosszúállók semmilyen időutazó eszközzel nem tudnák megállítani. A Loki 2. évada azonban megváltoztatta ezt az irányt és történetvonalat azzal, hogy Loki lett a Szent Idővonal figyelője, illetve felügyelője.

A Loki második évadának végén lehetetlen dilemma elé állítja Lokit (Tom Hiddleston), mint Megtartó szerepében is. Ha Sylvie (Sophia Di Martino) megöli őt, akkor az egész idővonal káoszba borul. Ez egyre nagyobb kihívást jelent Loki számára, mivel Sylvie olyannyira meg akarja ölni a Megtartót a puccos kastélyában, hogy Lokinak döntenie kell: csak az egyiküket kímélheti meg. Loki nem hagyhatja, hogy a Szent Idővonal összeomoljon, de nem tagadhatja le a Sylvie iránti érzéseit sem. Hogy megvédje a valóságot és megmentse azt a személyt, akit a legjobban szeret, Loki átveszi "He Who Remains", az az a Megtartó helyét az idővonal különböző ágainak helytartójaként. Mivel MOSTANTÓL Loki irányítja az univerzumot, a Kangoknak, illetve a Kangnak NINCS ÉRTELME újra felbukkannia az MCU-ban.

Loki azonban nem feltétlenül írja felül a Kangok Tanácsát. A Megtartó még utalást tett arra a fenyegetésre, amit az ő változatai jelentenek, ami arra utal, hogy a Marvel még mindig tovább léphet a Bosszúállók: A Kang-dinasztia történetszál kapcsán. Azonban a Kangok Tanácsának most már lényegesen kevesebb hatalma lenne, mivel nincs befolyása a TVA-ra. Loki birtokában van a Victor Timely (Majors) által létrehozott gépezetnek is, aki meghalt, miközben megpróbálja megjavítani a Temporal Loomot. Bár a többi Kangs még mindig fenyegetést jelenthet a Bosszúállókra, a két változat, amely különösen Majorshoz áll szoros kapcsolatban, azt legyőzték. Ez lehetőséget ad a Marvelnek arra, hogy potenciálisan más színésszel újra formálhasson egy vadonatúj gonoszt.

Azzal, hogy az MCU megszabadul a Kangok Tanácsától, a Megmaradótól és Victor Timelytől, a Marvel nem csak azt akarja elérni, hogy elkerülje a nem kívánt címlapokat, amelyeket Majors tárgyalása generálna a közeljövőben. A karakter egyszerűen nem működött. Míg "He Who Remains" kissé bolondos személyisége működött Loki furcsa, sajátos világának kontextusában, addig a Hangyaember és a Darázsban való mozis debütálásakor már nehezebb volt tényleges fenyegetésnek tekinteni, mivel átmenetileg legyőzték őt. De azt az MCU forgatókönyvírói simán ki tudták volna magyarázni, egy újabb Kang kitörés kapcsán, hiszen Hangya és társai csak feltartották Kangot.

A film elmaradó jegybevételi eredményei és a vegyes kritikák arra utalnak, hogy a Marvel-rajongók számára nem lenne olyan nagy csalódás, ha Kang karaktere kevésbé jelentős szerepet kapna, vagy ha éppen teljesen elhagynák, illetve kiírnák őt a történetből. 

A Marvel állítólag "megváltoztatta az összes tervét" a következő filmekkel kapcsolatban Majors Ant-Man and the Wasp-ban nyújtott teljesítménye miatt. Egyelőre nem tudni, hogy a megjelenési dátumok átrendeződése hogyan befolyásolja az univerzumot és az MCU fázis jelenlegi állapotát a továbbiakban.

Mivel Kang jelentős történetét kivágták a Kvantummániából (ezáltal legalább 40 perccel lett rövidebb a film), lehetőséget adhat az MCU-nak arra, hogy egy másik főgonoszt mutasson be, például Victor Von Doomot. A beszámolók szerint Feige állítólag fontolgatta, hogy Kangot Doommal helyettesíti, ha Majors jogi helyzete romlik. Ez egy nagyszerű lépés lenne abból a szempontból, mivel a Fantasztikus Négyes-filmet egészen 2025 májusára fogják datálni a premiert, a Marvelnek pedig lesz elég ideje arra, hogy változtasson a tervein azáltal, hogy Doomot az egész univerzum központi fenyegetésévé tegye a továbbiakban. 

Kanggal ellentétben Doom egy olyan gonosztevő, aki már korábban is feltűnt a képernyőn, de sosem sikerült igazán jól bemutatniuk. Bár Julian McMahon és Toby Kebbell is megtette a tőle telhető legjobbat Tim Story Fantasztikus Négyes-filmjeiben, illetve Josh Trank Fant4sticjében, de egyik adaptációval sem sikerült megértetni, hogy mitől olyan félelmetes ez a gonosz karakter. Ha a Marvel végre jól akarja megcsinálni a Fantasztikus Négyes adaptációt, nincs is jobb módja a Marvel "első családjának" bemutatására, mint hogy szembe állítsa őket az egyik legikonikusabb és legnépszerűbb gonosztevővel. Az MCU-nak égető szüksége van egy új "Nagy Gonoszra", és Doom talán rendelkezik a szükséges kulturális háttérrel, hogy megvalósíthassák.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés