A Marvelek remekel a Streamingszolgáltatáson

Amikor a Marvels vagy Marvelek novemberben a mozikba került, pozitív irányú kritikákat kapott, ugyanis a film 62% kritikusi és 82% közönségi pontszámot ért el a Rotten Tomatoes-on, de ez nem segítette a mozis debütálását továbbra sem. Annak ellenére, hogy az eredeti első rész, a Marvel Kapitány átlépte az egymilliárd dolláros világszintű álombevételt, a Marvels a Marvel Moziverzum történetének legalacsonyabb bevételével hagyhatta el a mozikat. A képregényadaptáció mozi folytatása második esélyt kapott a Disney±on, és tulajdonképpen virágzik a streaming platformon. Sőt, nemrégiben elnyerte az első helyet a Nielsen filmeket rangsoroló listáján.

A február 5. és 11. között gyűjtött adatok szerint a Marvels volt a legnépszerűbb film bármely streaming szolgáltatáson, a nézők ugyanis 558 millió percet néztek belőle. A filmet az Amerikai Gyilkos a Netflixen (515 millió perc), az Orion és a Sötétség a Netflixen (389 millió perc), a Super Mario Bros. Film a Netflixen (356 millió perc), a Made in Italy a Netflixen/Hulu-n (323 millió perc), a Love, Stalker, Killer a Netflixen (303 millió perc), a Ready Player One a Netflixen (292 millió perc), a Seraphim Falls a Netflixen (233 millió perc), a The Vow a Netflixen (228 millió perc), és az Elemental a Disney±on (217 millió perc) követte.

A thanosi csettintés előtt a képregényfilmek egykor garantáltan jól teljesítettek a moziban, 2023 bebizonyította, hogy a közönség nem rohan ki megnézni bármilyen Marvel és DC filmeket. A DC filmek, a Shazam! Fury of the Gods, a The Flash, és a Blue Beetle átlagot véve rosszul szerepeltek tavaly, míg az Aquaman és az Elveszett Királyság nehéz időket élt meg az ünnepek alatt. A folytatás volt a DC év legjobb filmje, 434 millió dollárt keresett, de ez elég alacsony az első Aquaman 1,152 milliárd dolláros bevételéhez képest.

A Marvel filmeket illetően 2023-ban a Galaxis Őrzői Vol. 3 jól szerepelt a moziban, több mint 845,6 millió dollárt keresett világszerte. Azonban a Hangya és a Darázs: Quantumania csak 476,1 millió dolláros világszintű bevételt hozott. A nem MCU Marvel filmek közül a még mindig Sony-féle Pókember: A Pókverzumon Túl-ja egy tisztességes 690 millió dollárt keresett világszerte.

2024-ben már rögtön túl vagyunk az első képregényfilm bukásán: ez a Madame Web. A Sony filmje nemcsak a legrosszabb Rotten Tomatoes pontszámmal rendelkezik a Sony által készített Pókember filmek közül, de a legrosszabb nyitóhétvégét is produkálta a filmek közül. A Madame Web kevesebbet keresett hat nap alatt, mint a Morbius a háromnapos nyitásán. Három hét után a moziban a film csak 92 millió dollárt keresett világszerte.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés