Shame Legacy - teszt

Nagyon szeretem a horrorjátékokat és a túlélő-horrorjátékokat egyaránt, ráadásul vagyunk olyan szerencsések, hogy az oldal profiljához is jobban kapcsolódnak a horror videojátékok, hiszen túl vagyunk egy The Last of Us, egy Dead Island 2 és egy Days Gone értékeléseken. A következő tesztünk alanya a Shame Legacy lett, amelyet hálásan köszönünk a PR-Outrech media csoportnak, hogy eljuttatta hozzánk digitális formában, hogy véleményezzük az igen ígéretes játékot.

Horror rajongói mivoltam révén belecsaptam a játékba, és nem tudott elereszteni, hiszen a játékmenet kissé hasonlított a mesteri Outlast 2-re, ám sajnos, annyira azonnal bevonzott a Shame Legacy, hogy rögtön a végére is értem eme horror élményeknek. Sajnos túl rövid lett a produkció, nagyjából egy mozifilmes játékidőnek felelne meg a végigjátszási időtartam.

A Fairyship Games és leányvállalata, a Revenant Games nemrég adta ki a  videojátékos piacra a Shame Legacy-t. Ez a két cég viszonylag új a videojátékiparban, és azt kell mondanom, hogy első megjelenésükkel eléggé nagyot ütöttek és nagy témába vágták a fejszéjüket. Utána néztem a kiadó és fejlesztők honlapjuk után, és némi bogarászást illetően azt emeltem ki, illetve jegyeztem meg, hogy a készítők egy nagyon jó játékmenettel és történet orientált videojátékokat fejlesztenek legszívesebben, legalább is ez a céljuk. Teljesen igaz, szinte mint egy film olyan lett a Shame Legacy, bár ez köszönhető annak is, a fent már említett baromi rövid gameplay játékidőnek.

A játékot első személyű kameranézetből játsszuk. Természetesen fegyverek nélkül, amelyek pedig segítenek a gonoszok legyőzésében, az, hogy milyen gyorsak vagyunk, és hogyan menekülünk el, valamint a botocskák adnak némi védelmet a megbolondultak ellen.

A Shame Legacy egy túlélő-horrorjáték kaland elemekkel. A kezdés is egy meglehetősen érdekes és félelmetes, hiszen a darkos hangvételű start után rögtön lényegi szempontok felé vehetjük az irányt főhősünkkel. Ez idő alatt lesz itt jump-scare és székbe-fosós pillanat is  A játék egyébként nagy durranással indul,, szinte azonnal bele lök minket a kénköves pokolba. Az adrenalint, illetve a félelmet még fokozza a sötét erdei hátborzongató éjszaka látvány is. Fénysugarak próbálnak áthatolni a sűrű sötétségen, az erdei bozontosokon át. Eszméletünket vesztettük, nincs emlékeink semmiről sem. Hol a fenébe lehetünk, egyáltalán hogyan jutottunk pont ide. Nem hogy elhagynánk a helyszínt, a főhősünk természetesen utána néz a dolgoknak. Egyre mélyebbre megyünk be... 

A játék hátborzongató hangulatával egy borzasutóan sok horror elemet emel ki. A Shame Legacy Wakefield szektafalujában játszódik, ahol maga a pokol vár ránk. Egy mini Resident Evil, igen, igen, ez egy kis Resident Evil. A történet egyébként naplórészleteken és leveleken keresztül bontakozik ki, amelyeket megtalálhatunk a pályán elszórva. 


A játék nem mutatja az irányt, hogy merre menjünk, persze van rá mód, hogy eljussunk a megfelelő helyre.  A falu egy erősen téveszmés és megszűnt társadalom képét festi le, amely egykor szeretetteljes és békés közösség volt. A házak és az üzletek mind elhagyatottak vagy elakadályosítottak. Míg az utak és a mezők keresztre feszített embereknek adnak nyúgvó helyet. 

A Shame Legacy egész jól fokozza a rettegés érzését azáltal, hogy ügyesen keveri a hangsávokat, azáltal hogy hangszerelje az egyes hangulatokat. 

A lopakodás egyik legfontosabb alapeleme a Legacynak. Ha túl hangosak vagyunk, a falusiak meghallják a helyzetünket, és ezért futásnak kell erednünk. Ezért mindig érdemes szemmel tartani a képernyőn a zajmércét, ami jelzi, ha túl hangosak lennénk. Időnként rejtvényekkel is találkozunk.

A lopakodás és a futás mellett valószínűleg találkozunk majd kiéhezett falusiakkal, akik a fejünket vehetik. Szerencsére a bottal le tudjuk őket győzni. A játék harci mechanikája meglehetősen egyszerű, egy point-and-click eventhez hasonló. A harci összecsapás  kevés van, de kiszámíthatatlanok.

A Shame Legacy egy jól működő, rövid túlélőhorror-élményt nyújt, amiben állandóan menekülnünk kell a könyörtelen falusiak és egy félelmetes entitás elől. . 

Vizuálisan a játék grafikája, amelyet az Unreal Engine 4 hajt, a realizmus érzetét kelti. Bár a főszereplő arca nem látható, a falusiak aprólékosan animáltak, hátborzongató megjelenésük kiegészíti a szekta által vezérelt narratívát. A tüzes démoni valami pedig ezzel szemben nyugtalanító látványt nyújt, ami tovább fokozza a vizuális hatást.

Korrekt iparosmunka, csak így tovább!

Streamingstar: 7 star

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés