A Star Wars közeli és távoli jövője

 


Jövőre öt éve hogy JJ Abrams lezárta a Skywalkerek korát és azóta nem találkoztunk a moziban egyetlen Star Wars filmmel se, sőt még évekig nem is fogunk ugyanis a számos tényező és talán a Disney sietését érintő nézői visszhang miatt a tervben lévő filmekre még sokat kell várnunk. Volt például a Rogue Squadron amit a Wonder Woman rendezőjeként ismeretes Patty Jenkins dirigált volna,de ez a projekt annak ellenére, hogy a tervek szerint ennek a bemutató dátuma lett volna legközelebb hozzánk zátonyra futott és kérdéses hogy lesz e belőle bármi a közeljövőben. 

Három projekt viszont hivatalos bejelentésre került sőt bemutató dátumot is kapott szóval nézzük miket várhatunk a Disney és a Lucasfilm háza tájáról néhány év múlva. 


Dawn of the Jedi 

A fantasztikus James Mangold fog a tükörfordításban Jedi rend hajnala névre hallgató korszakban játszódó film volánja mögött ülni. Sok mindent persze nem árultak el róla de annyit biztosan tudunk hogy nem teljesen ismeretlen időszakban nyúlt bele a Disney ugyanis azonos címmel már íródott egy Star Wars regény ami ugyan nem képezi a kánon részét de bőven van valószínűsége hogy nyúlnak oda inspirációért vagy az ahhoz kapcsolódó azonos című képregény sorozathoz. Mangold kijelentette hogy ő természetesen olyan filmet szeretne készíteni ami érezhetően a Saga része de nem akarja hogy a történetmesélését agyonnyomja a Lore. Emellett megemlítette hogy úgy képzeli a filmet mint az Erő eredetéről és annak felfedezéséről amolyan eredettörténetet. 

Mangold megemlítette egy podcastben, hogy se a "Jedi" se a "midiklorián" kifejezés nem fog megjelenni a filmben ugyanis klasszikus értelemben vett Jedivel még nem találkozunk a film idejében. Ha a könyvek, legendák béli idővonalából indulunk ki a film valahol 25 ezer évvel a Baljós árnyak előtt játszódhat majd. 




Sharmeen Obaid Chinoy filmje 


A Ms Marvel első két epizódjának és két Oscar-díjas dokumentumfilm rendezője kapta meg a lehetőséget hogy az első nő legyen aki Star Wars filmet rendez. Noha nem lesz könnyű dolga ugyanis filmje a Skywalker kora után 15 évvel fogja felvenni a fonalat, Rey-el az egyik főszerepben aki nagy valószínűséggel tanítványokat keres a Galaxisban.

Az AMC-nek tett interjú alapján a film inspirációt vesz a New Jedi Order könyvsorozatból ami a Star Wars legendák legnagyobb háborúját dolgozta fel, noha kicsi az esély hogy ezt átemelnék, de ki tudja. Kétségtelen hogy jó alapanyaghoz nyúlna vele a Disney és mégiscsak gyanús egyetlen árva, kvázi 10. részt csinálni a borzasztóan fogadott 9. után, ha csak nincs vele valami konkrét terve a Disney-nek. 




Dave Filoni filmje 


Dave Filoni-t nem kell igazán egy Star Wars rajongónak se bemutatni. Az elmúlt időben a franchise apja helyett apja és a Lucasfilm kreatív elnöke lett. Az ő munkája producerként, részben rendezőként és kreatív-ként a Klónok háborúja, a Lázadók, a Mandalorian és több érkező projekt. A filmje az élőszereplős Star Wars sorozatokkal megkezdett történetszál epikus lezárását hívatott megadni.


Ez jelenti a Mandalorian-t, az idén érkező Ahsoka-t, a Skeleton Crew-t, a Book of Boba Fettet és jelentette volna a törölt Rangers of the New Republic-ot is. Ezek eseményeit fogja összefonni a film és közös ellenséggel állítja szembe Din Djarin-t, Boba Fettet, Ahsoka-t, Grogu-t, Luke-ot és vélhetően még több karaktert majd. Filoni sok helyen nyilatkozott a filmről, elképzelése szerint egy ilyen filmnek szüksége van a nagy pillanatokra amik meghatározzák az odavezető utat, elég valószínű hogy a három közül a legnagyobb volumenű filmről beszélünk. Nem megerősített de több helyen ütötte fel a fejét a pletyka miszerint a film címe Heir to the Empire lesz ami a leghíresebb Star Wars regényre utal. Ez nem lenne meglepő ugyanis Filoni sok elemet csempészett eddig is abból a könyvsorozatból. 




Három bemutató dátumot jelentett be a Disney, az első kettő meglepő módon egy évre szól. 2026 május 22. és December 18., ami megint csak szokatlan dolog lenne nekünk nézőknek ugyanis eddig korábban sose volt egy évben két Star Wars film. A harmadik dátum pedig 2027 december 17., persze ezek még csak lefoglalt dátumok addig könnyen lehet hogy gondolnak egyet és 26-27-28-as megjelenésre változtatják ezt pláne hogy javában folyik az író strike Hollywoodban ami mindenképp visszavetheti a folyamatokat megkezdését. Legvalószínűbb hogy ezeken a dátumokon a fenti 3 film fog elhelyezkedni de persze Taika Waititi filmje is a nyilatkozatok szerint mozog előre és tervezési fázisban van. Sőt Ryan Johnson trilógiája sincs törölve hivatalosan. 



Na de van egy fontos premier ami sokkal közelebb van ezeknél az pedig az Ahsoka amit az élőszereplős sorozatok közül az Obi Wan Kenobi után a legnagyobb várakozás övez. Ez nem véletlen ugyanis nem csak az egyik legközkedveltebb karaktere a franchisenak kerül először teljesen főszerepbe a sorozat a Star Wars: Rebels végi történéseket is görgeti előrébb és a Mandalorian-al megkezdett sztori szálakat is viszi tovább illetve bővíti. Továbbá visszatér Thrawn admirális aki a már említett Heir To the Empire egyik legfontosabb karaktere és a legendák és a Rebels-nek hála már a kánon egyik legközkedveltebb karaktere. A Mandalorian második évadából pedig kiderült hogy Ahsoka keresi már őt egy ideje így minden adott ahhoz hogy összefussanak a szálak az Augusztus 23.-án startoló sorozatban a Disney+-on.


0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés