A Skyshowtime Top 10 - ezek voltak a Skyshowtime legjobb filmjei 2023-ban

A Skyshowtime kínálata ahogy haladt előre az év rengeteg remek premierrel bővült, így úgy gondoltuk összeszedjük a tavaly debütáltak közül melyikek voltak a kedvenceink :

10 - Halálos iramban X

Nem a lista légekesebb darabja de nem szabad elvenni ettől a sorozattól hogy a vérszegény kilencedik rész után azért sikerült vissza araszolni a "helyes útra". Vagy legalábbis arra amerre már az ötödik rész óta teligázzal hajt a széria. Nem kell többet várni itt se mint korábban, töménytelen fizikát meghazudtoló akció és macsóság papírmasé drámával de mindezt magas fordulatszámon. Délutáni kikapcsolódásnak tökéletes. 

9 - Renfield

Nicholas Cagenek minden jól áll. Az pedig hogy ő személyesíti meg magát Draculát önmagában elad egy filmet. De a Renfield szerencsére több ennél mert a Nicolas Hoult által játszott főszereplőnk is egy kifejezetten érdekes és szórakoztató karakter, és Drakulával még jól is működnek a közös jelenetekben. A film egyébként kifejezetten bevállalós és véres sőt még humora is van. Több ilyen korhatáros vígjáték kéne manapság, így a Renfield egy üdítő színfolt. 

8 - Super Mario Bros 

Videójáték adaptációkkal sose volt könnyű dolga Hollywoodnak, jól mutatja ezt hogy a Mario franchiseba egyszer már beletörték a filmesek a bicskájuk. Szerencsére ez a 2023-as próbálkozás még csak tudomást se vesz a korábbi fiaskóról, saját útján indul el és igazából egy teljesen átlagos modern mesét kapunk, Mario köntösben, a film semmi újat vagy érdekeset nem fog tudni mondani az idősebb közönségnek, viszont a humora és a tengernyi utalás nagyon el lett találva így erősen ajánlható szórakozás az ilyesmire fogékonyaknak. 

7 - Asteroid City

Wes Andersont nem lehet nem szeretni. A stílusa ugyan ha furcsa is sokaknak de szellemes párbeszédei, szívhezszóló karakterei és abszurd de kedves kis drámái bárhova is fussanak ki jó élmény nézni őket. Na meg nem elhanyagolható tényező az a rengeteg sztár akit láthatunk a szerepekben. Ehhez társul az igényes fényképezés is,mindezekkel együtt ha valaki veszi a, fáradságot hogy megpróbálja lebontani a film rétegeit akkor nagyon jó élményben lesz része. 

6 - Transformers : A fenevadak kora

Ugyan parkolópályán volt a franchise néhány évig, ez sajnos a box office számokon is meglátszott, de a film minőségéből ítélve van még kraft az élőszereplős Transformers filmekben. A Fenevadak kora egy ugyan közepes emberi szállal de annál érdekesebb és látványosabb Transformer és Maximal szállal kedveskedett a nézőknek és működött mint egyszerű de nagyszerű popcornmozi. Kifejezetten jó ötvözete volt a Bay féle filmek akciójának és epikusságának illetve az Űrdongó hangulatvilágának és rendezésének és érzelmességének. Lenne potenciál abban a belengetett folytatásban. 


5 - Csizmás a kandúr : az utolsó kívánság

Ritkák a jó animációs filmek a Disney és a Pixar se tudott olyan igazán nagyot durrantani már évek óta és bár várta mindenki a megváltást szerintem nem a Csizmás Kandúr volt az a film amitől számítottunk erre. Olyan témákat boncolgat ez a film amik teljesen idegenek az animációs filmektől, mindemmellett pedig egy szórakoztató dimanikus kalandfilmes gerincre lett felhúzva a cselekménye az elmúlt jó néhány év legemlékezetesebb animált főgonoszával együtt. Ilyen minőségben harmadik rész de akár Shrek 5 is jöhet, de bármikor. 

4 - Nem

Jordan Peele tudja mi fán terem a horror, közel két és fél óra ide vagy oda nem nyugszik meg a néző a film közben, embertelen atmoszférát teremt és nagyon sokáig szépen kétségek között is tart a film hogy az utolsó harmadára kicsit műfajt váltson és elkezdjük keresni az összefüggést meg a mondanivalót a látottak között. Nagyon egyedi és különleges film ami játszik a műfajának a korlátaival és a jumpscare-ek és főként atmoszferikus elemmek folyamatos adagolásával nem hagyja nyugodni a nézőt .

3 - Dungeons and Dragons

A Super Mariohoz hasonlóan itt is kellett jó pár év bátorsággyűjtés hogy újra hozzá merjenek nyúlni az alapanyaghoz egy besült próbálkozás után de hála az égnek hogy megcsinálták mert most aztán győzhetünk könyörögni a folytatásért. Igazi kreatív, humoros, fordulatos fantasy kalandfilm lett ez amilyet nem is tudom utoljára mikor láthattunk. Üdítő összehangban van benne minden, a színészek közül választani se tudnék ki nyújtja a legjobbat. Szerencsére a kritikai és nézői vélemények is egyhangúan pozitívak így van esély hogy újra összeáll ez a gárda egy folytatásra. 

2 - Babylon

Damien Chazelle legújabb filmje talán a legnehezebben befogadható is, nagyon hosszú, nem rohan, hagy időt magának hogy tüzetesen bemutassa a saját kis szemszögéből Hollywood őskorát. Minden fő karakterünk érdekes, és eltalálja nagyrészt a film mikor és hogy kell váltani köztük. Minden oldalról megmártózunk a borzasztó emberi tulajdonságokban de a végére csak sikerül a filmnek tanítani és üzenetet átadni hogy mosollyal hagyjuk el a termet. És aki fogékony is a hangulatára annak kellemes és gyorsan lepörgő három óra lesz ez. 

1 - Top Gun : Maverick

Ha van franchise amit érdemes volt feléleszteni az a Top Gun. A Maverick mérföldekkel túlszárnyalta elődjét és a mai akciófilmeknek új standardokat állított. Tom Cruisenak idegen a hibázás és minden 80-as, 90-es évek stílusában fogant akciófilmkedvelőnek garantáltan be fog találni ez a mű. Egyszerű de épp elég drámát és izgalmat tartogató történet, megnyerő karakterek, egy nagyon jól kitalált drámai vonal,és persze a zseniális akciók. Csont nélkül év filmje is volt 2022-ben.

Ha meghoztuk a kedveteket bármelyik mű pótlásához vagy újrázásához akkor azt a Skyshowtime-on megtehetitek! 
 



0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés