A Védelmező 3 - Kritika


Az akciófilmek reneszánszukat élik már egy ideje hála az olyan műveknek mint a John Wick vagy akár mai alanyunk a Védelmező sorozat 3. része. Denzel Washington ugyan már közelít a 70-hez de akárcsak Keanu Reeves tudomást se vesz a koráról és még mindig odateszi magát ha arról van szó hogy a kaszkadőrök helyett dolgozzon. A 2014-ben indult trilógia mindkét korábbi része elég konzisztensen szállította a maga átlagon felüli minőséget, ugyan nem váltották meg a világot de aki egy kellemes akciózásra vágyott annak nem volt oka panaszra, na meg ott van Denzel aki ugyan bármilyen szerepet el tud adni de még emellett is extrán passzol hozzá Robert McCall karaktere. A trilógia záróra közel 5 évet kellett várni a 2. rész óta. 


A felállás szerint Robert egy Olasz kisvárosban pihen ki egy kissé félrement akciót, és rehabilitálása alatt megszereti a környéket, lakóit, vendégszeretetüket. Hősünk meg is indulna a végső megbékélés útján és szögre akasztaná az órát, a pisztolyt meg a kést de Dél Olaszország nem a közbiztonságáról híres, így amikor újonnan megszeretett kis városának nyugalmát fenyegetik természetesen nem tudja tétlenül nézni. 


A film nagyon kényelmesen indít, szán időt rá bőven hogy McCallal bejárjuk a várost, érzékeltetik miért szereti a környéket. Így aztán amikor az olasz Mafia beavatkozik sokkal hatásosabbak a képsorok. És persze autentikus olasz maffiózókat kapunk, a film elég nagy részében karaktereink olaszul beszélnek. 

Ugyan a film első felében limitált mennyiségű akciót kapunk egy percre se érződik úgy a film hogy leülne. Sikerül egy egész nyugtalanító feszült hangulatot összehozni amikor szükség van rá, hogy aztán fel is oldják a városlakókkal való ismerkedéssel. 


Aztán amikor már a feszültség tettlegességig fajul, akkor se okoz csalódást a film, van itt még szufla bőven mind a rendezőben mind Denzelben. Jól megkoreografált, szépen vágott akciójelenetekkel büszkélkedhet a film, és a korhatárbesorolásukat is kimaxolják, abszolút nem fogja vissza magát főhősünk, válogatott eszközökkel a legkülönfélébb módokon teszi el láb alól a maffiózókat. 

A zene ugyan az esetek nagyrészében megbújik a háttérben de amikor akció van mindig meglepi a nézőt. 


Összességében a Védelmező 3 egy olyan film ami minden akciófilm kedvelőnek kellemes perceket fog okozni, a műfaj egy sallangementes és profi példája, ami ugyan nem reformálja meg a műfajt sőt előző részeihez képest még csak szignifikáns változást sem jelent de ez mégis elég hogy kellemes élmény legyen. Robert McCall pedig bebocsájtást nyert a legnagyobb akcióhősök panteonjába.

Streamingstar: 7 star

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés