HBO Max: Mit tartogat 2024?

 A Warner Bros. Discovery hazai képviselete január 11-én újabb prezentációt tartott, melynek középpontjában két dolog állt: az Hbo Max tavalyi évének értékelése és az, hogy idén, 2024-ben milyen tartalmakra számíthatnak az előfizetők. Mielőtt rátérnék az utóbbi témára, lássuk, melyek voltak 2023 legnézettebb címei a felületen. 


Az unscripted sorozatok kategóriájában ez volt a 10 legnézettebb széria:

10. FBoy Island: Spanyolország
9. Wahl Street
8. Show az Elmúlt Hét Híreiről
7. Downey Álomautói
6. Gordon, Gino és Fred útra kelnek
5. Selena + Séf
4. Kim vs. Kanye: Válás
3. Harry Potter: Roxforti Házakk bajnoksága
2. Hammer háza
1. A Híd

Az első helyezett kapcsán fontos kiemelni, hogy egy hazai gyártású kaland reality műsorról van szó, ami tavaly nyáron debütált a Max felületén. Idén január 18-tól azonban a tévénézők is megismerkedhetne a hídépítő csapat tagjaival és az ő megpróbáltatásaikkal, hiszen a Discovery csatornán heti bontásban fognak adásba kerülni az epizódok.

Személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom a Hidat, hiszen egy rendkívül szórakoztató, egyben nagyon izgalmas széria, ami teljesen más szellemiségben készült, mint sok más hazai műfajtársa. 


Következzenek a legnézettebb családi/gyerekfilmek:

10. Trollok a világ körül
9. Madagaszkár 3.
8. Tom és Jerry show
7. Addams Family: A galád család
6. Angry Birds 2.: A film
5. Krokodili
4. DC Szuperállatok Ligája
3. Csizmás, a Kandúr
2. Sonic, a sündisznó 2. 
1. Múmiák

Ebbe a kategóriába elsősorban olyan címek kerültek be, melyek hazai forgalmazásban is nagy sikert arattak a mozikban.

A következő kategória a 10 legnézettebb dokumentum film/sorozat:

10. A Pierre Woodman sztori
9. Ted Bundy: Tények és Áltények
8. Harapás után:
7. Mariupol: Emberi történetek
6. Így készült: The Last of Us
5. És egyszer csak...: A dokumentumfilm
4. Lady Gucci: Patricia Reggiani története
3. Michael Jackson: Tények és Áltények
2. A hercegné
1. Tina

A prezentáción kihangsúlyozásra került ennél a kategóriánál, hogy az Hbo Max esetében az illetékesek azon vannak, hogy egy minél szélesebb könyvtárat alakítsanak ki, ahol lehetőleg régebbi alkotások is főoldalra kerülnek.
Ennek köszönhető az, hogy a dokumentumfilmek/sorozatok között olyan címekkel is találkozhatunk, melyek már évekkel korábban bemutatásra kerültek.

Jöjjön a 10 legnézettebb film:

10. Harry Potter és a Főnix rendje
9. Black Adam 
8. Harry Potter és a Tűz serlege
7. Harry Potter és az azkabani fogoly
6. Barbie
5. Harry Potter és a titkok kamrája
4. Meg: Az őscápa 2.: Az árok
3. Végtelen
2. A gyilkos járat
1. Harry Potter és a bölcsek köve

Kissé meglepő lehet, hogy a kis varázslótanonc kalandjai ennyire leuralták a nézettségi listát, de eddig sem volt titok, hogy a J.K. Rowling által megálmodott varázsvilág rengeteg rajongóval büszkélkedhet. 
Ami ennél talán meglepőbb, az a Barbie rendkívüli sikere, legalábbis a Max felületén. A népszerű film óriásit kaszált a pénztáraknál (várhatóan a különböző díjátadókon is nagyot fog menni), viszont streamingre csak december közepén került fel, mégis képes volt felkerülni a listára.

Aztán itt van a Black Adam, ami végül nem hozta el a DC másodvirágzását, viszont az adatok alapján a széles közönség azért vevő volt Dwayne Johnson szuperhősös akciójára. 
És ha már akció, Jason Statham megalodonos zúzását is zabálták az előfizetők, ahogy Mark Wahlberg érdekes koncepcióra épülő sci-fijét, a Végtelent is. 

Jöjjenek a magyar filmek:

10. Pesti balhé
9. Hab
8. Kölcsönlakás
7. BÚÉK
6. Legjobb tudomásom szerint
5. Post Mortem
4. Szelfi egyetem
3. Toldi
2. Larry
1. Zanox- Kockázatok és Mellékhatások



A prezentáción elhangzott, a jövőben az a terv, hogy minél több hazai gyártású film kerüljön be a kínálatba, hiszen ezek is rendkívül erős nézettséget tudnak elérni. Az első helyen végző Zanox például egy olyan produkció, ami sajnos a mozikban nem tudott nagy sikert aratni, viszont a Max felületén sikerült megtalálnia a célközönségét. 

Végül jöjjenek a legnézettebb sorozatok:

10. Shameless- Szégyentelenek
9. Sárkányok háza
8. A Fehér Lótusz
7. A híd
6. Agymenők
5. Jóbarátok
4. Trónok harca
3. És egyszer csak...
2. Rick és Morty
1. The Last of Us


Sorozatoknál érdekes módon egy újdonság, a The Last of Us végzett az első helyen, de ez talán nem is olyan meglepő, hiszen egy népszerű videojáték adaptációjáról van szó, amit bemutatása előtt óriási várakozás övezett. A listán azonban helyett kaptak olyan régebbi címek is, mint a Sárkányok háza, a Trónok harca, a Jóbarátok vagy éppen az Agymenők. Ez alapján jól látszik az, hogy az érdekes újdonságok mellett a már jól ismert közönségkedvencek is képesek hosszútávra magukhoz láncolni a rajongótáborukat. 

És akkor jöjjön némi betekintés 2024-be, először is a sorozatok világába. Január 2.-tól elérhető a felületen a Jamie Dornan főszereplésével készült Átutazó teljes második évada. Ez egy izgalmas misztikus széria, melyben egy amnéziás férfi próbálja meg visszaszerezni elveszett emlékeit. 

Január 15-től indul a True Detective 4. évada, a Night Country, ami hétfőnként fog új epizódokkal jelentkezni. A prezentációt követően volt szerencsém megnézni az első részt, és azt kell mondjam, egy rendkívül erős krimi-thrillerre számíthatnak a rajongók, melyben a Jodie Foster által alakított nyomozónak kell megoldania egy rejtélyes gyilkossági ügyet. Az első három évad alkotója, Nic Pizzolatto immár csak producerként volt jelen az új szezonnál, de az ő helyére érkező Issa Lopez munkája a pilot alapján bizakodásra ad okot. 

Február 8.-n indul a Tokyo Vice második szezonja, Ansel Elgort és Ken Watanabe főszereplésével. A Michael Mann produceri felügyeletével készülő krimiben egy amerikai újságíró merül el Tokyo alvilágában. 

2024 során érkezik majd egy véres anime is a kínálatba Ninja Kamui címmel, erről sajnos még nem lehet többet tudni. 
Az év során ezek a címek várhatók még a felületen:

Hacks- A pénz beszél 3. évad
A szimpatizáns 
The Regime
Az elátkozott: Robert Durst halálos élete 2. évad



Idén esedékes David Chase immár klasszikusként is nevezhető sorozatának, a Maffiózóknak a 25. évfordulója. Ennek apropóján érdemes lehet újra ledarálni Tony Soprano történetét, hiszen az HBO egyik legnépszerűbb és egyben legjobb alkotásáról van szó, ami nagy szerepet játszott abban, hogy manapság már szinte mozifilmes magasságokba emelkedett a sorozatgyártás.

Filmekből sem lesz hiány az évben, hiszen hamarosan olyan darabok fognak bemutatásra kerülni a mozikban, mint a Dűne 2. része, a Godzilla x Kong: The New Empire vagy a Furiosa. Ezek olyan folytatások vagy előzmények, melyek korábbi epizódjai már elérhetőek a kínálatban és mozis pályafutások végeztével valószínűleg ezek a címek is felkerülnek a kínálatba.

Izgalmas lesz ez az év is az Hbo Max számára. Érdemes folyamatosan figyelni a kínálatot, hiszen a friss sorozatokra és filmekre vágyók ugyanúgy megtalálhatják a számításaikat a platformon, mint akik a régi, jól bevált klasszikusokra kíváncsiak. 




0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés