Kivágták Kang, a Hódító háttértörténetét a Hangya 3-ból

A Hangya és a Darázs: Quantumania a Marvel Studios legkevésbé sikeres filmje lett. Bár a film 200 millió dolláros költségvetésével szemben több, mint 210 millió dollárt tudott összegyűjteni az amcsi jegypénztáraknál, világszerte pedig jelenleg 470 millió dolláros bevételnél tart. A döcögős és nehézkés start ellenére a filmet sok rajongó erősen kritizálta, különösen azért, mert szerintük a filmnek be kellett volna mutatnia az MCU következő nagy volumenű gonosztevőjét, Kang, a Hódítót. A részletek helyett sajnos a felületesség jelzőjével lehetne jellemezni, legalábbis amit eddig Kang karakteréről tudni lehet.

Jonathan Majors antagonista karaktere először a Disney plusz szolgáltatásain belül futó Loki című sorozatban láthattuk, amiben szintén remekül alakította Kang sokadik alakját. Majors karakterét nagyon rövid ideig láthattuk a Disney spin-off sorozatában - ami szorosan az MCU része -, viszont a Hangya-filmben meglehetősen kevés részletet osztottak meg Kangról, valamint még csak döntő utalást sem tettek arról, hogy miért jelentene szörnyű fenyegetést a Hódító jelenléte az egész MCU számára.


Természetesen még bőven van ideje az MCU-nak, hogy a közönség jobban megismerje Thanos utódját, Kangot, hiszen sokáig ő lesz az, akit le kell győzniük a Marvel szuperhősöknek. Kiderült, hogy valójában Kang történetének egy része a Hangya 3-ban is helyet kapott volna, de végül nem került bele, ahogy azt Jeff Loveness író elárulta a Backstory magazinnak:
"Ó, igen, rengeteg. Ezek közül néhányat talán 'Kang' esetében használnék... sokkal több Kang volt, sokféle módon. Nem tudom, mennyit árulhatok el, néhányat csak a következő 'Bosszúállók'-ban tudunk elmondani"
Loveness elmondta, sok mindent nem láthattak a rajongók a Hangya 3. részében, viszont ezt a hibát a Bosszúállók: Kang-dinasztia című eposzi MCU filmben korrigálni fogják, ugyanis itt már jóval több Kang háttértörténet-jelenetre számíthatunk. Kang a Hódító először 1963-ban tűnt fel a Fantasztikus Négyes képregény 19. számában, de csak egy évvel később, a Bosszúállók 8. számában kapta meg a teljes nevét, Stan Lee-nek és Jack Kirby-nek köszönhetően. Eredete Nathaniel Richards kalandjaihoz nyúlik vissza, aki a Föld-6311 idővonalon született, a 30. század közepén, egy átlagos tudós volt, aki felfedezte az időutazás módját. Ez a felfedezés arra késztette, hogy visszamenjen az ókori Egyiptomba, és irányítsa En Sabah Nur-t.

Az MCU valószínűleg nem fogja felhasználni a képregényekben szereplő Kang történetének minden elemét, viszont mégis tökéletes gonosztevőnek tűnhet a franchise jövője szempontjából, tekintve, hogy miatta sikerül összehozni az új Bosszúállók csapatát (a filmekkel együttvéve), a Fantasztikus Négyest, sőt még az X-Meneket is. Nem véletlen készül a Deadpool harmadik része sem, amelyben Wolverine (Hugh Jackman) ismét felbukkan majd, előreláthatólag majd sokkal hosszabb szerepben.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés