A Lucasfilm elnöke részletezte az új és bejelentett Star Wars filmek jövőjét

Miután több évig a Star Wars a Disney plusz-féle tévésorozatokra koncentrált, a filmek pedig kellően pihentek, addig Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azzal rázta fel a rajongók kedélyeit, hogy három új Star Wars film van készülőben.

James Mangold, Dave Filoni és Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi majd a három új Star Wars-filmet - jelentette be Kennedy a Londonban megrendezett Star Wars Celebration rendezvényen. Ennek hatására nagy harsogással, az ExCel kongresszusi központban összegyűlt tömeg legnagyobb örömére az is kiderült, hogy Daisy Ridley visszatér a Star Wars-univerzumba, aki az Obaid-Chinoy által rendezett film főszereplője lesz.

Kennedy elmondta, hogy a cég azon dolgozik, hogy a George Lucas által létrehozott Star Wars mitológiai idővonalat előre, hátra és oldalra tolva tovább tudják majd bővíteni. A projekteknek köszönhetően az Disney alkotói sokkal dinamikusabban fognak tudni dolgozni egy-egy Star Wars spin-offon. James Mangold filmje a sötét és nagyon távoli múltban játszódik, míg Obaid-Chinoy filmje 15 évvel az utolsó Star Wars-film, a Skywalker kora eseményei után.

Filoni filmje az úgynevezett a Star Wars jelenkori jelenében fog játszódni, mivel a jelenlegi Star Wars-sorozat, a Mandalori, a Boba Fett könyve és a hamarosan érkező Ahsoka sorozat cselekményével fog összekapcsolódni. Filoni egyébként ezeknek a sorozatoknak az executive producere és kreatív vezetője.

Mangold "bibliai eposzként" jellemezte a projektjét, amely az Erő eredetére fog koncentrálni, és mintegy 25 000 évvel az eddigi filmek és sorozatok által elmesélt idősíkok és történetek előtt játszódik majd.

"Amikor először kezdtem el beszélgetni Kathyvel arról, hogy csináljak egy ilyen filmet, az jutott eszembe, hogy azon gondolkodtam, milyen műfajú filmet szeretnék csinálni a Star Warson belül" - mondta. "És egy bibliai eposzra gondoltam, mint egy Tízparancsolat, az Erő hajnaláról. Honnan jött az Erő, mikor fedeztük fel, mikor tanultuk meg használni?".

Obaid-Chinoy eközben elmondta, hogy vonzódik a hős útjának gondolatához, és szívesen merült el egy jedi akadémiára és egy jedi mesterre összpontosító témában. 

"Életem nagy részét azzal töltöttem, hogy igazi hősökkel találkoztam, akik legyőzték az elnyomó rezsimeket és lehetetlen esélyekkel küzdöttek. És szerintem ez a Star Wars szíve" - mondta.

Ridley a maga részéről nem árult el túl sok mindent, de azt mondta, hogy "izgatottan várja, hogy folytassa ezt az utazást". Karaktere, Rey a 2019-es film végén felvette a Skywalker vezetéknevet, ami egy utalás volt arra, hogy Luke és Leia Skywalker örökségét viszi tovább, miközben ő egy teljesen független jedivé vált.

A Star Wars-filmek feltűnően hiányoznak a nagyvászonról 2019 óta. A rajongók nem féltek hangot adni a Skywalker kora és a 2017-es Episode VIII - Az utolsó Jedik nem túl lelkes fogadtatásának, valamint a 2018-as önálló film, a Solo: Egy Star Wars-történet bombaként robbant a kritikusoknál és a rajongóknál egyaránt. Ennek eredménye az lett,hogy , a Lucasfilm befagyasztotta a filmek készítését és az éves megjelenési ütemterveit.

A cég azonban sosem állt le a projektek előkészületeivel, csak igyekezett ezt erős titoktartás mellett tenni. A Star Wars tévésorozatok némelyike nem felelt meg az elvárásoknak, emiatt a Lucasfilm és a Disney célul tűzte ki, hogy megduplázza filmes erőfeszítéseit. 

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés